TRABZON- ORTA MAHALLE

Biraz tarih, biraz restore, biraz da şehirleşme kokuyor Orta mahalle.
Güzel bir Trabzon gününde ev arkadaşımla attık kendimizi sokaklara. Rotayı da Orta mahalle olarak belirledik, iyiki de yaptık.

Nasıl gidilir?
Orta mahalle Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bulunmaktadır. Akçaabat Belediyesinin arkasındaki TEB bankasının ilerisindeki aradan girersek karşımıza bir Camii ve uzunca merdivenler çıkacak :). Doğru tahmin orta mahalleye gitmek için bu merdivenleri çıkmalıyız:)
Bu zorlu yolu bitirdikten sonra yol ikiye ayrılmaktadır biz sağa sapmadan yolumuza düz devam etmeliyiz. Aksi taktirde orta mahallenin sadece bir bölümünü görmüş oluyorsunuz.
Yeni Camii
TEB bankasının ilerisindeki aradan ilerlediğimizde bizi bu Camii karşılamakta. Cami avlusunda oyun oynayan çocuklarla karşılaştık biz. hepsi birbirinden tatlı :)
Orta Mahalle
Osmanlı Dönemi mimarisinin en güzel örneklerini sunmakta bu şirin mahalle. Bazıları restore edilerek günümüze kazandırılmış bazıları ise kaderine terk edilmiş. 
yıkık dökük bile olsa güzelliklerini hala kaybetmemişler.


Bakınca huzur buldum diyebilirim. Düşündüm de o dönemde kim bilir kimleri barındırdı içinde, kimlere sıcak bir yuva oldu, kimleri çatlattı güzelliğiyle. kimler çaldı kapısını. 

Sahip çıkılıp korunanlar da var bu mutlu edici :)

dar taş sokaklarında yürümek, sınavların stresinden alıp götürüyor insanı :)



yokuş yukarı çıkarken tüm bu evleri hayranlıkla izliyorsunuz, konuşabilseler neler anlatırlardı acaba diye düşünüyorsunuz sonra yokuşun başında arkanızı bir dönüyorsunuz ki o da ne harika bir manzara size bakıyor :) denizin maviliği tarlaların yeşili, mimarinin eskiliğiyle 21. yüzyılda değil gibisiniz. Sadece izleyin :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder